Hur Du Väljer Rätt (och lagliga) Bilder Till Blogginlägg [Infografik]
2782
post-template-default,single,single-post,postid-2782,single-format-standard,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Hur Du Väljer Rätt (och lagliga) Bilder Till Blogginlägg [Infografik]

Lästid 1 min

Fängslande bilder i blogginlägg kan göra att besökare stannar kvar på hemsidan. Här får du några tips hur du väljer rättcopyrights bilder och undviker upphovsrättsliga problem.

Kvaliteten på bilderna reflekterar kvaliteten på bloggen. Därför är det viktigt att de är av rätt kvalitet. Hur du gör får du lära dig i denna Infografik framtagen av WhoIsHostingThis.

Vad är en bild av hög kvalitet? Det är en bild som har bra exponering och belysning, tydliga och skarpa detaljer samt bra sammansättning och ljusa färger. Och den har inte använts i andra blogginlägg.

Bra bilder kan du hitta genom att göra en Google sökning. Men bara för att du hittar bilden på Google betyder det inte att du kan använda den. Här är det viktigt att förstå vad en bild som omfattas av upphovsrätt är och om du har tillstånd att använda bilden. Det är detta som infografiken nedan handlar om.

När det gäller Google finns det ett sätt att filtrera sökresultat efter upphovsrätt eller på vilket sätt du kan använda bilden. Men Google går inte i god för att det du hittar i sökresultaten faktiskt är licensierat och lagligt att använda.

Så här filtrerar du efter rättighet att använda bilden

När du öppnat webbläsaren Crome väljer du bilder och gör en sökning. När sökresultatet visas klickar du på kugghjulet uppe till höger och väljer Avancerad sökning.

safesearch 1

Skrolla ner till ”Bilder du har rätt att använda” och klicka på rullisten. Där finns olika alternativ att välja mellan.

safesearch menyer

Välj ett alternativ och gör en ny sökning. Troligen kommer antalet träffar att minska ju mer användarrättighet du vill bilden ska ha. Glöm inte att kontrollera på den bild du hittar villkoren för återanvändning. Och om du blir det minsta osäker huruvida du har rätt att återanvända bilden, gör det inte.

how-to-choose-blog-post-images

 

Hör av dig